Domů » Kryptoměny z říše zvířat

Kryptoměny z říše zvířat

autor Patrik Pilous
0 komentář
krypto v květináči

Od založení Bitcoinu v roce 2009 ušly kryptoměny dlouhou cestu. V moři digitálních měn se meme coiny objevily jako fascinující a zábavná kategorie, která zachycuje představivost investorů a nadšenců z celého světa. Kdo by si pomyslel, že mince inspirovaná memem psa Shiba Inu se může stát celosvětovým fenoménem?

I když pro většinu populace je kryptoměna synonymem pro Bitcoin, tak existují tisíce dalších kryptoměn, které by mohly vzbudit vaši pozornost. Nemusíte se tedy omezovat jen tím, jaký má kurz Bitcoin. Nabídka je mnohem zajímavější – i když ne vždy se jedná o úspěšné projekty a potenciálem do budoucna. 

Co jsou to meme mince?

Meme coiny jsou kryptoměny, které byly vytvořeny z internetových memů nebo vtipů. Často začínají jako vtipy, ale některé se vyvinuly do vážných aktiv se zapojenými komunitami a inovativními případy použití. Hodnotu těchto měn často určuje spíše internetová kultura a spekulace než základní technologie.

Hodnota meme coinů roste díky viralitě na sociálních sítích jako Reddit, Twitter a TikTok. Připravte ale se na jízdu na horské dráze. Ceny mohou dramaticky růst a klesat během několika hodin. Mnoho meme coinů je levných, což umožňuje malým investorům začít s malým kapitálem a jejich reklama často pochází od osobností veřejného života nebo celebrit, které zvyšují viditelnost a přitažlivost.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin je dědeček všech meme coinů. Založili ji v prosinci 2013 Billy Markus a Jackson Palmer. Začal jako vtip, založený na memu psa Shiba Inu známého jako Doge. V roce 2023 Dogecoin prokázal, že je to víc než jen vtip, protože je nyní nejobchodovanějším memecoinem na světě. Díky pokračující podpoře a přijetí Elona Muska napříč různými platformami si DOGE dokázalo udržet své místo v top 10 kryptoměnách podle tržní kapitalizace.

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu, představený v srpnu 2020 záhadným „Ryoshi“, byl nazván „zabijákem dogecoinů“. Shiba Inu měl pozoruhodný rok 2023, kdy komunita „Shib Army“ exponenciálně rostla a došlo k řadě důležitých změn, včetně decentralizované výměnné platformy ShibaSwap a projektů NFT. 

Floki Inu (FLOKI)

Tato kryptoměna , inspirovaná psem Elona Muska jménem Floki, byla uvedena na trh v roce 2021 a rychle si zajistila místo ve světě meme coinů. V roce 2023 Floki Inu získal pozornost řadou agresivních marketingových kampaní a vytvořením vlastního ekosystému her a NFT. Pokud bude Floki Inu pokračovat ve své marketingové strategii a rozšiřovat svůj ekosystém, má společnost potenciál nadále uchvacovat představivost a peněženky investorů. 

Dogelon Mars (ELON)

Dogelon Mars byl vypuštěn jako kříženec mezi Dogecoinem a vesmírnou vizí Elona Muska. Díky bohatému vyprávění o kolonizaci Marsu tato měna vytvořila jedinečnou a oddanou komunitu. Dogelon Mars si v roce 2023 vedl dobře díky svému futuristickému příběhu a nadšení komunity. Přestože je jeho hodnota vysoce spekulativní, ukázala se jako odolná. 

Baby Doge Coin (BabyDoge)

Baby Doge Coin, který byl uveden na trh v červnu 2021, je forkem dogecoinu. Zaměřuje se na charitu a podporu zvířat, což mu dodalo jedinečnou přitažlivost. V roce 2023 měl Baby Doge Coin smíšený výkon. Pokud meme coin Baby Doge dokáže rozšířit své charitativní iniciativy a udržet si přítomnost na sociálních sítích, má potenciál v roce 2024 výrazně růst. Partnerství s neziskovými organizacemi by mohlo být klíčovým faktorem jejího úspěchu.

PepeCoin (PEPE)

PepeCoin, inspirovaný slavným memem s žábou Pepe, je další kryptoměnou, která upoutala pozornost komunity memů, který upoutal pozornost internetové komunity. PepeCoin zažívá stálý růst podporovaný nadšenou komunitou a jeho používání napříč různými platformami meme a digitální zábavy. S dalším rozšiřováním svého ekosystému a potenciálem stát se prostředkem směny na platformách digitálního obsahu by PepeCoin mohl do roku 2024 zaznamenat výrazný nárůst.

MonaCoin (MONA)

MonaCoin, první japonská kryptoměna, se zrodila v roce 2013 a je založena na memu Mony, kočky ASCII populární v Japonsku. MonaCoin má v Japonsku loajální uživatelskou základnu, která byla přijata ve fyzických a online obchodech v zemi. Expanze mimo Japonsko a přijetí na mezinárodních trzích by mohlo být zásadní pro růst MonaCoinu v roce 2024. 

Přidat komentář →

Další zajímavé články

Žij úspěšně nové logo

Jak uspět v době internetu v životě i podnikání.

Copyright © 2024 | ŽijÚspěšně.cz