Domů » Dinner in the Sky: Jedinečný gastronomický zážitek nad Prahou pod taktovkou šéfkuchaře Patrika Bečváře

Dinner in the Sky: Jedinečný gastronomický zážitek nad Prahou pod taktovkou šéfkuchaře Patrika Bečváře

autor Kateřina Korčáková
Publikováno: Poslední aktualizace 0 komentářů
Dinner in the Sky

Představte si, že se nacházíte několik desítek metrů nad zemí, před vámi se rozprostírá panoramatický výhled na Prahu a vy si vychutnáváte delikátní pokrmy. Takový unikátní zážitek vám nabízí Dinner in the Sky, jedinečný gastronomický koncept, který se v Praze odehrává pouze jednou za rok. A co víc, veškeré pochoutky vám servíruje renomovaný šéfkuchař Patrik Bečvář, jehož bohaté zkušenosti sahají od prestižních českých restaurací až po mezinárodní kulinářské soutěže. V následujících řádcích se dozvíte vše o průběhu tohoto nevšedního zážitku. Navíc se můžete těšit na rozhovor se šéfkuchařem Patrikem Bečvářem, který se podělil o svůj pohled na Dinner in the Sky a prozradil své budoucí gastronomické plány.

Co dělá Dinner in the Sky tak jedinečným?

Koncept Dinner in the Sky, který vznikl v Belgii, se rychle rozšířil do více než 60 zemí světa. Díky speciální plošině, která vás vyzvedne do výšky 50 metrů, se vám naskytne úchvatný výhled na město ze všech stran, neboť plošina se pozvolna otáčí, a vy si užíváte 360° pohled.

V Praze si návštěvníci Dinner in the Sky mohli vychutnat kulinářská umění známých českých šéfkuchařů, jako je Marek Raditsch, Dalibor Navrátil, Manuel Lino, Pavel Býček či Ondřej Koráb. Letos se kuchařského žezla ujal Patrik Bečvář.

Jedinečný zážitek v oblacích si najednou užije 22 hostů, zatímco šéfkuchař a jeho tým připravují menu na ploše 2 m², přímo před vašimi zraky. Na výběr máte 3 – 4chodové menu a celý zážitek ve výškách trvá 60 minut.

Menu si vychutnáváte s krásným výhledem 50 metrů nad zemí
Menu si vychutnáváte s krásným výhledem 50 metrů nad zemí. | Zdroj: Dinnerinthesky

To nejdůležitější o Dinner in the Sky, co je dobré vědět 

Tento celosvětově populární gastronomický zážitek můžete opět zažít i v Praze! Kdy a kde?

Termín: Dinner in the Sky se koná pouze jednou do roka. V roce 2024 si vychutnáte menu ve výškách od 5.9. do 15.9. 2024.

Místo konání: U železničního mostu na Smíchově. Budete se moci kochat výhledem na Vyšehrad, Pražský hrad, Vltavu a další ikonické památky hlavního města.

Cena: Nebeské menu se pohybuje od 2 690 Kč na osobu, v závislosti na zvoleném menu a času. Díky omezené kapacitě je rezervace nutná. Místa jsou velmi žádaná, proto je lepší provést rezervaci s předstihem na oficiálním webu Dinnerinthesky.cz.

Bezpečnost: Ta je pro Dinner in the Sky naprostou prioritou. Každý host je připoután speciálními bezpečnostními pásy, které zaručují maximální bezpečnost. Celá plošina je pravidelně kontrolována podle přísných evropských standardů a na místě je po celou dobu přítomen bezpečnostní technik. Proto se nemusíte ničeho obávat.

Co ve výškách nad Prahou zažijete?

Zážitková akce v oblacích trvá celkově 60 minut. Je doporučené dostavit se zhruba 20 minut před začátkem akce. Můžete si tak vychutnat svůj welcome drink a mít dostatek času na bezpečné usazení se před zdvižením plošiny.

Odborně vyškolený personál vás bezpečně připoutá, zkontroluje, zda je vše v pořádku a vy můžete bezstarostně stoupat do výšek. V cílové stanici 50 metrů nad zemí kulinářská show začíná.

Letošní menu, které vytvořil šéfkuchař Patrik Bečvář, je inspirováno podzimní sezónou a tradičními českými pokrmy. Vaše chuťové pohárky potěší jemná máslová paštika z kachních jater, hovězí Diamond steak, který se rozpadá v ústech. Na závěr vás čeká lahodná sladká tečka v podobě jablečné žemlovky se sorbetem. Na výběr jsou i vegetariánské a dietní varianty, aby si každý mohl užít svůj zážitek naplno.

Celý průběh přípravy jídla sledujete z bezprostřední blízkosti šéfkuchaře a jeho sous-chefa. Na instalovaných obrazovkách sledujete přípravu jídel pod drobnohledem.

O kvalitní výběr vín a jiných alkoholických nápojů se na plošině starají přítomní someliéři. Po celou dobu tu panuje příjemná a uvolněná atmosféra. Dozvíte se vše o menu, projektu Dinner in the Sky i dalších zajímavostech ze světa gastronomie.

Povídání se šéfkuchařem Patrikem Bečvářem nejen o projektu Dinner in the Sky

Patrik Bečvář, letošní šéfkuchař Dinner in the Sky, je zároveň kapitánem Národního týmu kuchařů a cukrářů. Jeho profesní kariéra zahrnuje působení v prestižních podnicích, jako je restaurace Zlatá Praha v hotelu Intercontinental či Francouzská restaurace v Obecním domě. Od roku 2020 je šéfkuchařem v boutique hotelu Královka v Jizerských horách. Jak Patrik Bečvář vnímá projekt Dinner in the Sky? A co by doporučil začínajícím šéfkuchařům?

Pro letošní rok jste se stal šéfkuchařem Dinner in the Sky v Praze. Přijal jste nabídku bez váhání?

Ano, bylo to na doporučení mého kamaráda a loňského šéfkuchaře této akce Ondřeje Korába a nad rozhodnutím jsem neváhal. Bude to pro mě nová zkušenost a výzva. 

Pokrmy pro tento jedinečný gastronomický zážitek připravujete se svým sous-chefem pouze na 2 m2. Jak vaše kuchařská souhra probíhá?

Prostor na plošině není velký, proto už máme předem dané, co budeme připravovat před hosty a co již budeme mít předpřipravené z kuchyně, která se nachází pod jeřábem. 

V nabídce je 3-chodové nebo 4-chodové menu. Jak dlouho trvá příprava před samotným výstupem do výšek? 

Pokrmy jsme vymysleli tak, aby nebyly příliš složité na přípravu, ale zároveň, aby hosté měli co nejlepší gastronomický zážitek. Předkrm bude již založen na stole před příchodem hostů, mezichod a hlavní chod připravujeme finálně před hosty na plošině, která již bude ve výškách.

Pro vytvoření menu Dinner in the Sky jste se inspiroval podzimní sezónou. Kde obecně berete inspiraci?

Sleduji slavné šéfkuchaře a jejich restaurace nebo také z knih. Inspiraci získávám účastí na soutěžích, kde se dají rovněž sledovat nové a zajímavé trendy.

Máte za sebou několik úspěchů, včetně vítězství na kuchařské olympiádě v Singapuru s Národním týmem kuchařů a cukrářů AKC ČR. Co byste poradil mladým kuchařům, kteří chtějí dosáhnout podobného úspěchu ve vašem oboru?

Ať se nebojí přihlásit se na jakoukoliv kuchařskou soutěž, i když se třeba napoprvé nezadaří. I tato zkušenost vás posouvá někam dál a příště to bude zase o něco lepší. 

Vy sám jste se stal v 25-ti letech šéfkuchařem. Jaké vlastnosti by měl podle Vás mít úspěšný šéfkuchař?

V mých pětadvaceti letech jsem byl sice šéfkuchařem, ale byl jsem teprve na začátku a seznamoval jsem se s touto pozicí. Šéfkuchař by měl být přísný, ale také by měl umět pochválit. Měl by být spravedlivý, mít přehled o všem, co se děje v kuchyni. Tyto vlastnosti já se teprve učím… Je to hodně o práci s lidmi a vytváření jídelního lístku je potom jako za odměnu.

Jaký aktuální trend v gastronomii Vás momentálně nejvíce zaujal?

Trendy na světových soutěžích se moc nemění, jedná se hlavně o neplýtvání surovinami, používání lokálních surovin a efektivitě práce. Teď nově se do soutěžních zadání hodně přidává příprava vegetariánského a veganského pokrmu. 

Prozradíte nám své další profesní sny, které byste chtěl v budoucnu realizovat? Jsou to podobné výzvy jako Dinner in the Sky?

Mým velkým snem je účastnit se finále soutěže Bocuse d’Or. Již několikrát jsem se zúčastnil národního kola a vždy mi to uteklo jen o malý kousek. V loňském roce jsem skončil na druhém místě, tak třeba v příštím roce budu mít více štěstí. 

Váš pracovní kalendář musí být jistě plný. Jak se snažíte udržet rovnováhu mezi profesním a osobním životem?

Snažím se v mém vytíženém kalendáři najít si čas pro sebe.  Je to těžké, hodně času strávím v hotelu Královka, kde nyní pracuji. Dále věnuji čas Českému národnímu týmu, kde se začínáme připravovat na světovou soutěž v Lucembursku, která se bude konat v roce 2026. A do toho mi občas přijdou takové krásné akce, jako je třeba Dinner in the Sky. 🙂

Pokrmy připravuje šéfkuchař Patrik Bečvář (na snímku vpravo) společně s Ondřejem Korábem. | Zdroj: Dinnerinthesky
Pokrmy připravuje šéfkuchař Patrik Bečvář (na snímku vpravo) společně s Ondřejem Korábem (na snímku vlevo). | Zdroj: Dinnerinthesky

Dinner in the Sky je zážitkem, který v sobě kombinuje prvotřídní gastronomii s adrenalinovým dobrodružstvím. S výhledem na krásy Prahy a s pokrmy z rukou šéfkuchaře se vám Dinner in the Sky zaryje do paměti. Pokud hledáte něco skutečně výjimečného, neváhejte a rezervujte si své místo na nebeské menu v Praze pro rok 2024. Nejenže si pochutnáte na vynikajícím jídle, ale také zažijete něco, co se jen tak nevidí – doslova i obrazně!

💡Tip: Máte zájem o další nevšední gastronomické zážitky? Přečtěte si také o neobvyklých a nejdražších restauracích v Praze.

Přidat komentář →

Další zajímavé články

Žij úspěšně nové logo

Jak uspět v době internetu v životě i podnikání.

Copyright © 2024 | ŽijÚspěšně.cz