Domů » Nejdražší restaurace v Praze: Co si dáte?

Nejdražší restaurace v Praze: Co si dáte?

od Eliška Vachková

Rádi byste si dopřáli luxusní oběd či večeři? Podívejte se na nejdražší restaurace v Praze, kde si pochutnáte za trochu větší obnos – v nabídce je například kvalitní burger, gazpacho nebo steak.

Proč utrácet za jídlo?

S tímto tématem vyvstává jedna otázka – proč za jídlo utratit takové peníze? Uvařit výborný pokrm můžete i doma, dokonce si ho můžete vychutnat s přáteli, rodinou či partnerem. Při návštěvě restaurace jde hlavně o zážitek spojený s jídlem, možnost být ve společnosti a příjemném prostředí. Není kolem nic, co by váš zážitek rušilo, můžete si povídat z očí do očí a lépe se tak poznat. Navíc, jako bonus je zde komfort obsluhování, které dá každému z nás pocit výjimečnosti.

Výbornou volbou, proč se rozšoupnout je zajít na jídlo, které si sami jen tak neuděláte – světová kuchyně, mořské plody, pizza a podobné věci. Kuchaři jsou odborníci a dokáží ochutit váš pokrm tak, jak se vám doma stěží podaří. Máte možnost ochutnat pokrmy, které jste nikdy nezkoušeli a ty pak následně přidat do vašeho klasického jídelníčku.

Nejspíš chodíte častěji do levnějších restaurací, proč tedy navštívit zrovna tu luxusní, kde si za jídlo účtují tolik, že najednou nemáte hlad? Na takovou událost si pravděpodobně našetříte nějaké peníze, proto je dobré je využít při nějaké speciální příležitosti. Pokud slavíte výročí, je to skvělá příležitost, která se vyplatí, pravděpodobně ji nebudete opakovat často. Pojďme se společně podívat na ty nejdražší restaurace, které v Praze najdete.

Nejdražší restaurace v Praze

Rádi byste ochutnali speciality párované s vínem, španělskou kuchyni nebo burgery? Pak navštivte nejdražší restaurace, které nabízejí výborné jídlo, milou obsluhu i prostředí. Vezměte s sebou člověka, se kterým si tento zážitek užijete naplno a odměníte se společně. Věřte, že to bude stát za to.

Polévka v Terasa u Zlaté studně

Tato restaurace obsazovala dlouhou dobu přední příčky, dokonce se stala i nejlepší restaurací v České republice. Šéfkuchařem je Pavel Sapík, oceňovaný a talentovaný kuchař, který na talíři dokáže dělat zázraky. Mezi předkrmy, které si na tomto místě můžete objednat, patří například černý kaviár, humr či tartar z mléčného telecího. Kromě ryb a masa se můžete těšit i z vegetariánských jídel, třeba rizota nebo raviol plněných ricottou. Za dezerty zaplatíte okolo 300 korun, za degustační menu 3 000 a nejdražší položkou je kaviár o hodnotě 5 000 korun.

Recenze zákazníků:

  • nádherný výhled
  • výborná jídla
  • profesionální servis

Field

Jestli jste se někdy dívali na MasterChefa, určitě si pamatujete jednoho z porodců – Radka Kašpárka. Jeho slavná restaurace Field nabízí pouze menu, a to degustační, obědové a víkendové. S vinným párováním vás takové menu vyjde klidně i na 5 000 korun. Z variant můžete také vybrat vegetariánské menu či nealko párování.

Recenze zákazníků:

  • výborná jídla
  • milá a vstřícná obsluha
  • řešení problémů bez komplikací
  • skvělá kombinace s víny
restaurace
Dražší restaurace jsou skvělým zážitkem při speciálních příležitostech – pocit svobody, potěšení a přepychu.

George Prime Steak

Máte rádi burgery? Pak byste určitě měli navštívit George Prime Steak, který vyrábí maso z hovězího Black Angus, opravdu kvalitní vlastní směsi. Vše, co vám číšník na stůl přinese je domácí, tudíž určitě nebudete litovat. Na menu najdete klasický burger, kalifornský burger s guacamole, farmářský burger či burger z pečených sladkých brambor a černých fazolí, který je určen veganům. Nejdražším z nich je ovšem Pay Day burger, který je servírován každý pátek.

Recenze zákazníků:

  • kvalita
  • milá obsluha
  • útulné prostředí

La Casa Argentina

Nejluxusnější steak restaurace v Praze je rozdělena do čtyř částí – námořnická hospoda, piano bar, řeka Parana na vodopádech Iguazu či deštný prales. Při každé návštěvě zažijete jinou atmosféru, kterou podtrhne steak, burger nebo španělská specialita jako carpaccio, chorizo, nachos, empanadas. Nejvyšší cenu zaplatíte za 300 g JAP Kóbe Beef 12 Rib Eye, který vás vyjde na téměř 8 tisíc. Vyberete si z menu, i když jste vegetariáni, nadšenci do RAW či milovníci sushi. Šéfkuchařem této restaurace je Daniel Struna.

Recenze zákazníků:

  • zajímavé prostředí
  • milá obsluha
  • skvělé jídlo

Pokud máte peníze na straně a rádi byste je využili na nějakou příležitost, zastavte se v jedné z restaurací v Praze a užijte si váš den!

Články, které stojí za přečtení: