Domů » Joe Dispenza: Prozkoumejte potenciál své mysli, která má sílu léčit a transformovat

Joe Dispenza: Prozkoumejte potenciál své mysli, která má sílu léčit a transformovat

autor Jakub Čermák
0 komentář
Joe Dispenza

Joe Dispenza je uznávaný chiropraktik, výzkumník v oboru neurovědy a neurologie, autor několika bestsellerů o fungování lidského mozku a mysli. Narodil se 22. března 1962 v Buffalu ve státě New York a dosáhl významného pokroku v pochopení, jak může naše mysl ovlivňovat fyzické zdraví a osobní transformaci.

Vzdělání a otevření praxe chiropraktika

Dispenzova cesta do oblasti vědy a léčení začala na Evergreen State College. Zde získal bakalářský titul v oboru věd. Dále pokračoval na Life Chiropractic College v Atlantě, kde s vyznamenáním získal titul doktora chiropraxe. Svá studia dále prohluboval na Rutgers University, kde se věnoval biochemii, a absolvoval postgraduální výcvik v různých oblastech, včetně neurovědy, neuroplasticity a medicíny mysli a těla. Rovněž získal licenci a osvědčení jako klinický hypnoterapeut.

Po dokončení studií si otevřel vlastní chiropraktickou praxi v Jižní Kalifornii v La Jolla. Jeho nejčastějšími klienty byli vrcholoví sportovci. Sám Joe byl vášnivým sportovcem. Podle něj se mu dařilo s těmito pacienty proto, protože měli něco společného – byli soustředěni na cíl. Sám Dispenza ve své knize „Rozvíjejte svůj mozek: Jak věda napomáhá změnit vaše myšlení“ říká, že i on měl pocit, že může uspět ve všem, do čeho se pustí.

Joe Dispenza napsal několik bestsellerů
Joe Dispenza se proslavil jako autor knih o mozku a chiropraktik | Zdroj: Primevideo

Nehoda, která mu změnila život

V roce 1986 se Dispenzův život dramaticky změnil. Jakožto vášnivý sportovec rád běhal, plaval a jezdil na kole. Dlouhodobě trénoval na triatlon, který se měl konat v Palm Springs, jen měsíc po jeho 23 narozeninách. Právě tento závod se mu stal osudným.

V průběhu cyklistické etapy byl vážně zraněn. Stačil mžik a srazilo ho auto – konkrétně SUV. Náraz velkého automobilu vedl k šestinásobnému zlomení obratlů. Podle doktorů existovala 50% pravděpodobnost, že už nikdy nebude chodit. Hrozilo mu ochrnutí od hrudníku dolů.

Lékaři mu doporučili rizikovou operaci, při níž by byly implantovány ocelové tyče. Na rozhodnutí měl Dispenza pouhé čtyři dny. Poté by byla zranění již dlouhodobého rázu. Všichni se shodli na tom, že pokud by se rozhodl pro operaci, mohl by snad po několika měsících začít chodit. To se mu však nelíbilo. Stál si za tím, že existuje i jiná cesta.

Joe Dispenza přednáší na univerzitách po celém světě
Joe Dispenza přednáší a vede workshopy po celém světě | Zdroj: greator

Víra, že se tělo zahojí samo

Dispenza se nakonec rozhodl pro neobvyklou cestu. Věřil, že jeho uzdravení nevede přes chirurgické lůžko. Věřil v sílu vlastní mysli, která ho podle něj vyléčí. Opustil tedy nemocnici a další tři měsíce pobýval u svých přátel. Celé dny ležel, relaxoval a soustředil se na hojení. Nedovolil, aby mu hojení překazil strach a pochybnosti. Byl soustředěný na svůj cíl – uzdravit se.

Za pomocí meditace a vizualizačních technik se překvapivě po deseti týdnech dokázal opět postavit na nohy. Někteří lékaři odhadovali, že s operací zvládne chodit nejdříve za půl roku. On to dokázal ani ne za tři měsíce. A to jen díky vlastní mysli a silné vůli.

Kariéra a úspěchy

Po svém zázračném uzdravení se Dispenza zasvětil zkoumání potenciálu lidské mysli. Stal se významnou osobností v komunitách se zaměřením na sebeléčbu a alternativní medicínu. Přednášel a vedl workshopy na tyto témata po celém světě. Jeho práce pomohla tisícům lidí využít sílu svých myšlenek k dosažení významných životních změn.

Joe Dispenza je úspěšným autorem několika bestsellerů, mezi které patří „Rozvíjejte svůj mozek: Jak věda napomáhá změnit vaše myšlení“ (2007), „Zbavte se zvyku být sami sebou: Jak se zbavit starého způsobu myšlení a vytvořit si novou mysl“ (2012), „Vy jste placebo: Na stavu mysli záleží“ (2014) nebo „Probuďte své božství: Jak obyčejní lidé dělají neobyčejné věci“ (2017). Tyto knihy se zabývají vědou o transformaci a nabízejí čtenářům praktické techniky k přestavbě jejich mozku a přetvoření jejich těla.

Joe Dispenza vypráví svůj příběh lidem z celého světa
Joe Dispenza odhalil potenciál vlastní mysli a vyléčil se po vážném zranění | Zdroj: d2line

Výzkum a přínos

Dispenzův výzkum se zaměřuje na účinky meditace a zvýšených emocí na mozek a tělo. Provedl rozsáhlé studie využívající pokročilé technologie, jako jsou kvantitativní elektroencefalografie (QEEG) a měření variability srdečního tepu (HRV), aby pochopil, jak trvalé pozitivní emoce a seberegulace ovlivňují zdraví. Jeho zjištění naznačují, že mentální praktiky mohou vést k hlubokým změnám v genové expresi, imunitní odpovědi a celkové pohodě každého z nás.

Osobní život a jmění Joea Dispenzy

Joe Dispenza vede soukromý osobní život. Přesto, že je úspěšný a bohatý, tak to nedělá pro slávu a peníze, ale proto, aby pomohl lidem pochopit sílu mysli. Se svou ženou Robertou Brittingham má tři děti – dva syny (Jace a Shen) a dceru Giannu. Jeho čisté jmění se odhaduje na 160 milionů dolarů.

Lekce a tipy

Cesta Joea Dispenzy nás učí o neuvěřitelném potenciálu lidské mysli. On sám doporučuje pravidelnou meditaci, vizualizaci a praktikování emocí k dosažení osobní transformace a uzdravení. Jeho učení zdůrazňuje důležitost osvobození se od omezujících přesvědčení a návyků k odemknutí plného potenciálu a síly vlastní mysli.

Pro podrobnější informace o jeho práci a životě můžete prozkoumat jeho oficiální webovou stránku drjoedispenza.com, kde najdete také různé publikace. Spolupracuje také s platformou gaia.com.

Přidat komentář →

Další zajímavé články

Žij úspěšně nové logo

Jak uspět v době internetu v životě i podnikání.

Copyright © 2024 | ŽijÚspěšně.cz