Životní styl Top 5: Nejlepší recepty z ovesných vloček od Patricie Mikolášová 1. listopadu, 2021 publikoval Patricie Mikolášová 1. listopadu, 2021 Zajímáte se o zdravý životní styl a fitness? Věřím, že jste už někdy do vyhledávače zadali ovesné vločky recepty. Není divu, vyhledávací dotazy: ovesné vločky recepty a ovesné vločky recepty fitness má po celý rok vysokou hledanost. Vyzkoušela jsem a zjistila, proč jsou tak oblíbené. Objevte i vy zázračné účinky vloček a zařaďte je do každodenního jídelníčku. Způsobů, jak připravit ovesné vločky je nespočet. A je to skvělé jídlo nejen na snídani. Nevěříte? Zkuste Top 5: Nejlepší recepty z ovesných vloček. Možná vás překvapí, jak chutnou večeři z nich vykouzlíte. Obsah Prohlédnout si obsah → 1 Proč jíst ovesné vločky? 2 Ovesné vločky recepty 2.1 1. Rychlé ovesné vafle s proteinem 2.2 2. Květákové placky 2.3 3. Ovesná kaše s banánem 2.4 4. Cuketové kuličky 2.5 5. Ovesné vločky s jogurtem Proč jíst ovesné vločky? Ovesné vločky rozhodně patří mezi zdravé suroviny a nabízí několik výhod, proč je jíst denně: skvělé nutriční složení, obsah vitamínů a dalších prospěšných látek pro naše zdravídobití energiedlouhodobé zasycenípomocník při hubnutílepší zažívání zkrášlující schopnostpozitivní vliv na nervovou soustavu – snižují hladinu cholesterolu v krviZázračné vločky! 💡 Můj tip: Připravte si domácí masku na unavenou pleť. Do hrnku dejte dvě lžíce jemně mletých ovesných vloček, zalijte horkou vodou, aby byly vločky ponořené. 10 minut nechte odpočinout. Aplikujte na obličej a dekolt, doba působení: 20 minut. ⚠️ Bohužel ovesné vločky negativa ukrývají pro celiaky a alergiky na lepek. Přirozeně je oves bezlepkový, ale díky kontaminaci a následnému zpracování dojde ke styku s jinými obilovinami. Oves dále obsahuje bílkovinu zvanou avenin, která dokáže pár procentům celiakům způsobit stejné problémy jako lepek. V tomto případě ovesné vločky nahraďte za bezlepkové ovesné vločky. Ovesné vločky kalorie 100 g: 386kcal, nutriční složení: 13 g bílkoviny, 68 g sacharidy, 7 g tuky, 7g vlákniny. Bezlepkové ovesné vločky kalorie 100 g: 385kcal, nutriční složení: 14g bílkoviny, 68 g sacharidy, 7 g tuky, 5 g vlákniny. Už teď je jasné, že vločky jsou součást zdravého a vyváženého jídelníčku. Sportovci moc dobře vědí, že je to výborné nejen předtréninkové jídlo, které nakopne k lepšímu výkonu. Fitness stravování je bohaté na bílkoviny a ovesné vločky jsou nedílnou součástí. Ovesné vločky si dopřávejte kdykoliv během dne. Ovesné vločky recepty Nejznámější způsob, jak připravit ovesné vločky snadno a rychle je ovesná kaše. Ani tady nechybí a navíc s banánem tvoří dokonalou kombinaci. Chutná klasika, která neomrzí. Provoňte své ráno vaflemi, ke svačině si dopřejte jogurt s ovesnými vločkami a na oběd zkuste květákové placky. Zdravá a lehká večeře připravená během chvíle? To jsou cuketové kuličky. Nebo si je raději dáte na oběd? Je to jen na vás! Vyzkoušejte ovesné vločky recepty a poznejte blahodárný účinek při každodenní konzumaci. Dobrou chuť! 😋 1. Rychlé ovesné vafle s proteinem Potřebujete na dvě porce: 100 g rozemletých ovesných vloček2 šťastná vejce30 g libovolného proteinu140 g jogurtu (případně sójový)4 lžíce vody2 lžíce sirupu či meduPotřebný čas: 4 minuty. Vyšlehejte všechny ingredience kromě sirupu či medu. Těsto vlijte do vaflovače bez tuku. Smažte těsto zhruba 2 minuty. Vafle polijte sirupem či medem. 2. Květákové placky Potřebujete na 4 porce: 1 květák100 ml mléka či rostlinné varianty100 g ovesných vloček2 šťastná vejcešpetka sušené majoránky2 stroužky česneku2 lžíce olivového olejesůl a pepř podle chutíPotřebný čas: 25 minut. Očistěte květák a rozdělte na růžičky. Růžičky rozmixujte nebo nastrouhejte, dejte do misky. Vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Tuhý sníh opatrně vmíchejte ke květáku. Přidejte mléko, ovesné vločky a žloutek. Směs zamíchejte, přidejte majoránku. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte utřený česnek.Do tuhého těsta přidejte pár lžic mléka. Rozehřejte pánev s olivovým olejem. Ze směsi tvořte placičky, opékejte do zlatova z každé strany 3 minuty.Placičky můžete péct i v troubě. 3. Ovesná kaše s banánem Potřebujete na 1 porci: 50 g ovesné vločky 1 střední velmi zralý banán1 lžíce kokosového oleje nebo ghí200 ml vroucí voda1 lžíce oblíbených nasekaných ořechůoblíbené ovoce na ozdobeníšpetka soliskořice podle chutiPotřebný čas: 15 minut. Vločky namočte přes noc. Pokud časově nestíháte, vynechte tento krok. Vločky budete vařit o něco déle. Vločky dejte do hrnce. Přidejte nakrájený banán, zalijte horkou vodou, osolte. Vločky s banánem a vodou nechte dojít k bodu varu. Ztlumte na střední plamen a za občasného míchání vařte 10 – 15 minut, vmíchejte kokosový olej nebo ghí. Ovesnou kaši vlijte do misky, posypte ořechy, ovocem a skořicí. Podávejte. 4. Cuketové kuličky Potřebujete na 5 porcí: 200 g ovesných vloček1 menší cuketa3 šťastná vejce100 g cottage sýru1 lžička sušeného oreganasůl a pepř podle chutiPotřebný čas: 30 minut. Nastrouhejte cuketu najemno, osolte. Cuketu nechte vypotit nejlépe přes síto, pod něj dejte misku, aby voda rovnou odtékala. Předehřejte troubu na 190 ° C. Až cuketa vypustí vodu, rukami ji ještě vyždímejte od zbylé vody. Vyždímanou cuketu přendejte do misky. K cuketě přidejte ovesné vločky, vejce, cottage sýr a oregano. Zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Z těsta vytvářejte kuličky, které naskládáte na plech vyložený pečícím papírem. Je-li těsto příliš řídké, přidejte ovesné vločky. Pokud je moc tuhé, přilijte trochu mléka. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 – 190 °C 15 – 20 minut. 👩🏾🍳 Extra tip: K cuketovým kuličkám se perfektně hodí tzatziky. Jak na ně? Potřebujete celou okurku, 300 g bílého jogurtu či tvarohu (skvělá je i kombinace obojího), citrónovou nebo limetkovou šťávu, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje a sůl, pepř. Okurku nastrouháte a vše smícháte. Dochuťte solí a pepřem. Hotovo! 5. Ovesné vločky s jogurtem Potřebujete na 1 porci: 200 g bílého jogurtu (selský, řecký)100 g jemně mletých ovesných vloček1 nastrouhané jablko70 g borůvky nebo maliny1 lžička skořicehrst rozinek nebo ořechůPotřebný čas: 10 minut. Do skleněné uzavíratelné nádoby nasypte polovinu ovesných vloček a na to polovinu jogurtu. Přidejte ovoce, půlku nastrouhaného jablka, rozinky či ořechy. Zasypte druhou polovinou ovesných vloček, přidejte nastrouhané jablko. Lehce zamíchejte. Posypte skořicí a nejlépe přes noc nechte v ledničce. inspiracejídelníčekjídloreceptystravovánízdravá snídanězdravá snídaně receptyZdravá stravazdravá výživaZdravízdravý životní styl 0 FacebookTwitterPinterestLinkedinEmail Patricie Mikolášová Narodila jsem se ve znamení Vodnář. Zajímám se o zdravý životní styl, fashion, cvičení a jógu🧘. „Everything happens for a reason.“🦄 Předchozí článek Top 10: Základy psychologie, které byste měli znát Následující článek 15 Tipů: Jak se odmilovat a zapomenout? Články, které stojí za přečtení: Stoicismus: Co se můžeme naučit od starověkých filozofů? Móda pro plnoštíhlé: Co nosit a co vynechat? Šárka Chapman: Vždy následuj svou intuici Proč je stále oblíbenější jedlý hmyz? 35 Tipů: Kam jít v Praze na výlet? Jak funguje a jak se vydělává na OnlyFans?